Om oss

Hur det hela började

I början av 1990-talet fram till 1995 var jag verksam som ledare och tränare i Ånge IK:s ungdomsverksamhet tillsammans med Jan Tegnèr. Jan berättade då om en ide han hade som gick ut på att förpacka godis i en puckliknande förpackning, förse den med olika föreningars logotyp och erbjuda olika föreningar att sälja dessa för att dra in pengar till sin verksamhet. Han sa helt enkelt-du får den här iden av mig, gör något av den om du vill och kan.

Tanken grodde i mig under några år och 1998 hade jag tagit fram en liten provserie och Hofors HC var först ut att prova. Det gick inte lång stund förrän de kontaktade mig och ville köpa fler. Eftersom jag hade personliga kontakter i Brynäs IF så frågade jag om det fanns intresse från deras sida att prova.

Jag skickade några prover till gamle stormålvakten Villie Löfkvist som då var ansvarig för kioskförsäljningen. Han ringde samma dag som han fått proverna och beställde 1 000 st och sedan var det hela igång. Jag hade fått bekräftat att idén fungerade och sålde bra.

Under åren som sedan har gått har jag allt eftersom erbjudit fler föreningar att sälja ”Godispucken” och fler och fler anslutit sig till min kundskara.  Det som började som en hobbyverksamhet (t.o.m augusti 2014 arbetade jag som tågmästare åt SJ) har nu utvecklat sig till en heltidssysselsättning.

Affes Föreningsprodukter AB
Affe, Urban och Iréne tar en välförtjänt fika i favorithörnan.

Om företaget i korthet

  • Verksam som ledare och tränare i Ånge IK på 90-talet och där väcktes företagsidén.
  • 1998 kom första provserien av godispucken- Hofors HC var först ut att prova.
  • 1998-2014 utvecklades företaget-på hobby nivå.
  • 2011 ombildades företaget från enskild firma till aktiebolag och fick en anställd.
  • I september 2014 blev företaget blev min heltidssysselsättning!
  • Från hösten 2018 sysselsätter företaget tre personer.
  • Företaget finns strax utanför Ånge i Medelpad.

Nöjda kunder är min energi!

En av de viktigaste grundtankarna jag har är att även små föreningar skall kunna beställa utan att behöva beställa tusentals för att få ett rimligt pris. Hos oss finns inga minimibegränsningar på antal. Det är  också viktigt att varje kund skall kunna få sitt egna utseende på etiketten för att känna att man har en unik produkt.

Under årens gång har det också utvecklats och producerats nya ideér och produkter och idag finns mina kunder såväl inom föreningar, företag, skolklasser, godisbutiker med mera.

Välkommen till vår hemsida och våra produkter!
Hälsningar,
Affe Engström


Affes Föreningsprodukter AB, Ånge